søndag, mai 13, 2007

Bloggen på nytt "in Operation" - Asia-ferien vel overlevd

Noen har muligens lurt på om Fhltbloggen har sluttet å fungere.
Forrige post ble datert 26. april. Deretter har det vært null aktivitet.
Kanskje har også noen savnet informasjon og tenkt at nå er også dette kommunikasjonsforumet blitt en uoppdatert hjemmeside som det man ikke gidder å slå opp i. I de siste 54 ukene har vi hatt nesten 10.000 besøk, så noen vil vel ønske at bloggen kan fortsette og derfor er det hyggelig å kunne meddele at årsaken til stillheten skyldes at Bloggredaktøren har hatt en to ukes velfortjent ferie i Asia. Det er over tohundre bilder fra opplevelsene som kunne vært presentert for bloggens lesere, men er man interessert i det må den private bloggen benyttes.
Her vil vi bare presentere de tre stedene som ble besøkt, Kuala Lumpur i Malaysia, Singapore og Shanghai i China.

Kuala Lumpur er Hovedstaden i Malaysia. Selv om vi har vært mange ganger i Malaysia, var dette vår første opplevelse av byen som har litt under 2 mill innbyggere. Byen ble til på midten av 1800 tallet og er en av de raskest moderniserings aktive Tiger-byene i Sør-Øst Asia. Bildet er tatt fra KL-tårnet og viser det berømte Petronas Tween Tover (med gangbroen mellom 41 og 42 etasje), og forretningsbyggene i området rundt.
Singapore er Asias Tiger nummer en. Vi hadde gleden av å bo der i over to år, og selv om mine to første hjerteinfarkt fant sted i byen, er det i all overveiende grad bare gode minner vi har herfra. Det å komme tilbake ble en stor opplevelse, og bildet viser det berømte finansdistriktet like ved matområdet Boat Quay. Myndighetene i Singapore har nå bestemt at de vil ha folk (det er ca 4,5 mill innbyggere på den lille øya) tilbake til dette området også på nattetider. Det bygges derfor om flere kontorbygninger til boliger og nye Condos reises. At prisene for disse leilighetene er astronomiske, betyr mindre. Folk i Singapore har mer enn nok penger.
Shanghai ble vårt siste opphold på turen. Shanghai har gjennomgått en utrolig forandring siden sist jeg var der i 1996. Byen har nå ca 20 millioner mennesker og det føltes som alle var der vi var hele tide. Byen har gjennomgått en utvikling fra fattigdom og slum til ny arealplan med større parker, skyskrapere, hoteller og kjøpesentra samt et modernisert veinett som likevel ikke klarer å ta unna trafikken. Bildet viser "Folkets Park" midt i sentrum med Shanghai museum tatt fra restauranten på hotel Marriot.
Hvorfor så benytte FHLT-bloggen til å vise bilder fra en privat reise.
Jo, det viser at også en Hjerte- og Nyre transplantert kan gjennomføre en slik reise på en trygg måte, og ikke hele tiden være redd for alt det "falige" som Ludvig ville sagt. Så lenge man kan styre sine medisiner og oppføre seg fornuftig, kan man i hvert fall spørre RH-legene om det er akseptabelt å legge ut på en slik tur. Det gjorde denne redaktøren på siste årskontroll og fikk grønt signal.
Vel hjemme uten problemer i det hele tatt, skal jeg love å komme mer tilbake til faglig politiske tema etterhvert.

Bloggen er oppe og går igjen.

Comments:
Velkommen tilbake - vi har savnet litt "sprut" i Bloggen ;)

Kanskje andre nå også kan slå til med langreiser?
 
Legg inn en kommentar

Links to this post:

Opprett en link<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?