onsdag, april 11, 2007

Skatten på sykdom øker igjen

Så blir det nok en gang DYRERE Å BLI OG VÆRE SYK.
I forbruker.no kan vi nok en gang lese at
Selv om Regjeringen i Soria Moria-erklæringen slo fast at den ville redusere egenandelene på helsetjenester og holde disse på et lavt nivå, øker likevel en rekke satser. Økningen som slår inn fra 1. juli, er på 5 prosent fra dagens satser, og er mer enn den øvrige prisstigningen i samfunnet.
I artikkelen fremgår det også hvilke begreper det er nyttig å kunne: Egenandel, Egenandelstak, Egenandelstak 1, Egenandelstak 2, Frikort og Egenbetaling.

Vi regner med at de fleste av oss med kronisk behov for helsetjenester kan disse begrepene og vet å sørge for at de muligheter vi har rett på, benyttes. I disse dager er det også viktig å ha fokus på selvangivelsens punkt 3.5.4 og at informasjonen i Rettledningen (side 39) studeres nøye. Ha spesielt fokus på
Egenbetaling er utgifter som ikke inngår i frikortordningene, og som derfor må betales av pasienten. Eksempel er utgifter til bandasjemateriell hos lege. Kan ikke føres på egenandelskortet.
At vi kan så dekket behandling av hudkreft hos lege, men ikke den flytende nitrogenen legen anvender i behandlingen er for meg en gåte.

Vi tar gjerne imot kommentarer og eksempler på Egenutgifter som dere tar med i spesifikasjonene til Likningskontoret innenfor 3.5.4. Dette vil være hjelp til selvhjelp for alle oss som lever med livslang behandling og må ut med store kostnader bl.a. for å behandle bivirkninger av andre medisiner.
Dagens Egenandelssatser fremgår av grafikken nedenfor

Comments: Legg inn en kommentar

Links to this post:

Opprett en link<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?