fredag, april 13, 2007

Blogredaktørens privilegium

Ett av de privilegier denne blogredaktøren nyter som pensjonist, er å kunne ligge i sengen om morgenen og høre NRK P2. Radiosendingen fra 0700 til 0805 inneholder det mangfoldet av nyheter og reportasjer som burde tiltrekke flere enn meg. Værmelding, økoniminytt med børs og valutakurser, utenriksreportasjer, kulturnytt, lokalnytt, sport og politisk kvarter, er blant det mest nødvendigste før medisiner og frokost må inntas. I tillegg kan vi lytte til Morgenkåseriet klokken 07.25.

På onsdag var det Odd Børretsen som talte om å lytte til de gamle grekere, men hva med de som bare var gamle? Var det interessant å føre videre (om det å ro en båt, som han hadde lært av sin bestefar, mens det i dag nesten ikke var årer i båtene) det vi "eldre" kan til neste generasjon. Tiden og utviklingen går jo så forferdelig fort. 8 av 10 barn på ti år har jo nå egen mobiltelefon. Vi fikk TV først til OL i 1964, men var på Internett "så tidlig som" i 1994

Torsdag og i dag har det vært Thomas Hylland Eriksen som har "markedsført" NewScientist.com gjennom blant annet å bruke forskjellige spørsmål som er stillet der i sine kåserier. Ett av dem var om det du må unngå dersom du vil bli et fosil. (og da, Odd Børretsen, blir du en veldig gammel ikke-greker)

Jeg henger meg på oppfordringen til Eriksen og tilbyr dere denne helgen en reise innen magasinet hvor blant annet betydningene av blodtype A, B, AB og O eller DNA og Genetikk kan bidra til litt mer forståelse rundt organdonasjons problematikken. Om dere også er blant de som spiser Omega3 for å gjøre som Eskimoene finnes det også her en form for svar.

Tar forøvrig med den "lille" fra Eriksens hjemmeside som Tor Åge Bringsværd har laget:
Two pins shared a balloon. Watch out, said one of them, I'm going to prick a hole in your half.

God helg!

Comments:
Om noen savner en kommentar til dagen i dag, fredag den trettende, er det faktisk med hensikt utelatt.
 
At redaktøre tar seg friheter kan jeg like. I den ene lokalavisen vår, Kvinnheringen må jeg si at det ofte lederen som er av mest underholdningsverdi, da han tar å setter ting på spissen og gjerne med personlige referanser (bruker ofte barnasvinkel).

Så fortsett gjerne å ta deg friheter, der krydrer bare siden.
 
Legg inn en kommentar

Links to this post:

Opprett en link<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?