tirsdag, februar 13, 2007

Middagslur er bra for hjertet

Visste vi det ikke. Vår kjære høneblund etter middagen er ikke bare godt, men regelmessige middagslurer kan bety at du kutter risikoen for hjerte- og karsykdommer med rundt en tredjedel.
Forskerne bak studien tror høneblunden kan frigjørende stress hos ellers friske individer.
Dette leser vi på hjemmesidene til forskning.no i dag.

Vi har jo lenge hørt om at det såkalte Middelhavskostholdet er gunstig, men nå er det også dokumentert at
Siesta er vanlig i middelhavsregionen og i flere latinamerikanske land. Områdene er samtidig kjent for å ha lav dødelighet på grunn av hjerte- og karsykdommer.
Siestaen har blitt foreslått som en mulig forklaringsfaktor tidligere, men resultatene fra tidligere studier har vært motstridende.
Nå legges resultatene frem fra den første store langtidsstudien hvor deltakerne var sunne og friske ved studiestart.

Resultatene viser at folk som regelmessig tok seg en siesta, definert som en blund på minst 30 minutter tre ganger i uka, hadde 37 prosent mindre dødelighet av hjerte- og karsykdommer enn de som ikke tok siesta.
Denne blogposten skrives mens det er Dagsrevytid, så det er muligens litt sent for middagsblunden i dag, men det kommer dager etter denne.

Og siden dere er våken, og kanskje ikke er rammet av influensa hvor dere dubber litt av mellom hostekulene, er det nok en interessant artikkel på forskningssidene i dag. Hva med denne Influensavaksine har liten effekt

Comments: Legg inn en kommentar

Links to this post:

Opprett en link<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?