tirsdag, mars 06, 2007

Stortinget debatterte Organdonorkapasiteten i dag

Stortinget diskuterte i dag situasjonen innen Organdonorkapasiteten i Norge. Som fra høringen i Helse- og Omsorgskomiteen, har vi lagt ut lenke til Stortingets Web-TV og plenums-behandling av saken.

Dere kan se og høre debatten (sak 6) ved å trykke på denne lenken .

Sendingen fra Stortinget starter klokken 10.00, og det er mange innlegg og kommentarer gjennom en dag på tinget, så dere må spole frem til 05.41.00 for å få sak 6. (se telleverket nede til høyre på skjermen). Saken dekkes i løpet av ca 40 minutter.

Inga Marte Thorkildsen (sv) opplyste fra Stortingets talerstol at hun har donorkort i lommeboken. Regner med at alle som leser denne bloggen også har Donorkortet i sine lommebøker.

Vi vil her gi honør til forslagstillerne fra FRP som har gjort dagens debatt fra Norges viktigste talerstol mulig. Dette ble også bifalt av Helseministeren og lederen i helse- og omsorgskommiteen.

Forøvrig ble følgende uttalt av Sylvia Brustad (ikke offisielt referat):
Regjeringen / Brustad vil følge situasjonen med argusøyne og styrke innsatsen.
De 10.4 mill som er lagt inn i budsjettet skal bl.a. brukes til opplæring.
Rapporten fra Helsedirektoratet foreligger ennå ikke, men viser denne at det er behov å øke ressurser vil Brustad være positiv til det gjennom bl.a. ved å endre finansieringssystemet (DRG)

Comments: Legg inn en kommentar

Links to this post:

Opprett en link<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?