tirsdag, mai 16, 2006

Delta i MAY-marsen til Vedafjellet 17. juni 2006


May Lunde, lungetransplantert og FHLT medlem, arrangerer 17. juni 2006 en marsj til Vedafjellet, ved Sandnes i Rogaland. Formålet med marsjen er å sette fokus på organdonasjon.

May hadde selv diagnosen fibroserende alveolitt, en sjelden og dødelig sykdom som av og til går igjen i familier. En sykdom som moren hennes døde av i 1991, og en sykdom som også broren hennes hadde. Han var så heldig at han fikk transplantert nye lunger, men komplikasjoner gjorde at han døde tre uker etter transplantasjonen, bare 35 år gammel.

May, som selv ble lungetransplantert for mindre enn ett år siden, vet derfor å glede seg over sine nye lunger og livet. Hun har fått erfare at det ikke er noen selvfølge å få være frisk.

Mens May fremdeles var svært syk satt hun og komikeren Rune Andersen sammen med sine familier og drakk kaffe på terrassen. May hadde utsikt til Vedafjellet, og sa impulsivt at når hun en dag ble frisk skulle hun gå opp på Vedafjellet. Rune repliserte at da skulle han være med. Rune var en god kamerat av May sin bror, og er en god kamerat av May i dag.

Går for organdonasjon
Ideen ble tatt opp igjen etter May´s vellykkede transplantasjon. Initiativtagerne inviterer dermed alle som vil være med på å sette fokus på organdonasjon til å stille opp i marsjen 17. juni, kl. 12:00. Oppstart ved barnehagen i Skårlia, på Austrått.
Det kommer transplanterte fra andre kanter av landet. FHLT-leder Jermund Hausvik stiller, og tar det som trening til lekene i Napoli. Rune Andersen kommer. Stavanger Aftenblad stiller opp og dekker marsjen. Sandnes Røde kors hjelpekorps tar seg av sikkerheten. Er du der?

Hvis det er noe dere lurer på angående marsjen, kontakt gjerne May på mail.

Comments: Legg inn en kommentar

Links to this post:

Opprett en link<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?