søndag, desember 10, 2006

Andre søndag i advent


I dag er det to uker til julaften. Mange butikker og kjøpesentra holder åpne for at vi skal kunne kjøpe enda flere julegaver. Trenger noen tips, kan dere finne turutstyr her.

I Aftenposten kan vi få dokumentert at vi handlet for halvannen milliard kroner i går. I den uken vi nå går inn i har man estimert at vi vil bruke 14 milliarder til julegaver og andre innkjøp.

Skikken med å gi hverandre gaver var opprinnelig en nyttårsskikk, det var f.eks. vanlig at stormennene ga arbeidsfolkene gaver ved nyttår. Det var da gjerne snakk om litt ekstra lønn så de hadde litt mer å rutte med i det nye året. Det var også tradisjon å gi gaver til de fattigste. Til dem ga man gjerne julemat slik at også de skulle ha mulighet til å spise godt i julen.

En av de 3 350 000 draginger av kort som BBS registrerte i går, sto redaktøren selv for ved å kjøpe julegave til seg selv. Årets kunstbok om maleren Thore Heramb som er avbildet her.

Det er vel viktig å nevne at Nobels Fredspris også utdeles i dag til Muhammad Yunus og Grameen Bank. Det den utmerkelsen i år representerer, er muligens et godt stykke unna det kjøpehysteriet juletiden representerer hos oss, men vi ønsker ikke å skape dårlig samvittighet. Bare en kilde til refleksjon.

Comments: Legg inn en kommentar

Links to this post:

Opprett en link<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?