søndag, desember 17, 2006
3dje søndag i advent - en uke til jul
Det betyr at dere i tillegg til ettermiddagshandelen i dag, har seks dager til å fylle huset med alt hva hjertet behager, men som kanskje andre deler av kroppen kan få problemer med. Noen av oss har kanskje egen buskap, stabbur eller fjord å oppsøke for å få maten i hus, og de fleste har vel allerede sikret seg det viktigste
Julematen er forskjellig for de fleste av medlemmene i FHLT. Vi kommer fra alle sosiale skikt og deler av landet. Lokale tradisjoner kommer spesielt frem på en dag som selveste Julekvelden. I tillegg til julaften har vi også tradisjoner for hvordan vi inntar føden på juledagene og i romjulen. Det store Julebordet på førstedagen hvor frokost og lunsj ofte glir over i tidlig middag, er for mange vel så viktig som middagen før julegavene deles ut den 24.
Bloggen inviterer alle lesere til å fortelle om sine egne mat-tradisjoner. Bruk kommentarfeltet.
Noen vil kanskje ha oppfatning av at det kan være vel mye mat, men da er det viktig å huske på at det ikke er så farlig hva vi spiser mellom Jul og Nyttår. Det er det vi spiser mellom Nyttår og Jul som kan ha størst effekt på livlinje og helse.
Ellers skal vi gjennom pinnekjøtt fra vår kjære nabo (selvslakt, tørket, saltet og røykt), lutefisk, svineribbe og kalkun. Ellers vil frokostbordet bestå av ulike typer sild, røykelaks og roastbiff m.m.
Ønsker alle lesere av FHLT-bloggen en riktig god jul. Hilsen Truls
Desserten på julaften er også en gjenganger: Yoghurtsurprise med bær fra egen hage.
Nam nam , jeg gleder meg. Tullen
<< Home