søndag, desember 17, 2006

3dje søndag i advent - en uke til jul

Har dere ikke allerede begynt å tenke på julematen, har dere nå bare 7 dager til alt må være i hus. Neste søndag, som også er 4. søndag i advent, er det selveste julaften. Da er de fleste butikkene stengt.

Det betyr at dere i tillegg til ettermiddagshandelen i dag, har seks dager til å fylle huset med alt hva hjertet behager, men som kanskje andre deler av kroppen kan få problemer med. Noen av oss har kanskje egen buskap, stabbur eller fjord å oppsøke for å få maten i hus, og de fleste har vel allerede sikret seg det viktigste

Julematen er forskjellig for de fleste av medlemmene i FHLT. Vi kommer fra alle sosiale skikt og deler av landet. Lokale tradisjoner kommer spesielt frem på en dag som selveste Julekvelden. I tillegg til julaften har vi også tradisjoner for hvordan vi inntar føden på juledagene og i romjulen. Det store Julebordet på førstedagen hvor frokost og lunsj ofte glir over i tidlig middag, er for mange vel så viktig som middagen før julegavene deles ut den 24.

Bloggen inviterer alle lesere til å fortelle om sine egne mat-tradisjoner. Bruk kommentarfeltet.

Noen vil kanskje ha oppfatning av at det kan være vel mye mat, men da er det viktig å huske på at det ikke er så farlig hva vi spiser mellom Jul og Nyttår. Det er det vi spiser mellom Nyttår og Jul som kan ha størst effekt på livlinje og helse.

Comments:
Vi skal i år ha storfugl fra skogene i trøndelag. Da Hilde og jeg skulle feire jul sammen for første gang oppdaget vi at vi begge var vant til ryper på julaften. Det er ikke hvert år like lett å skaffe til veie siden vi ikke jakter selv, så derfor blir det i år storebroren og storesøsteren som skal i gryten.

Ellers skal vi gjennom pinnekjøtt fra vår kjære nabo (selvslakt, tørket, saltet og røykt), lutefisk, svineribbe og kalkun. Ellers vil frokostbordet bestå av ulike typer sild, røykelaks og roastbiff m.m.

Ønsker alle lesere av FHLT-bloggen en riktig god jul. Hilsen Truls
 
Lillejulaften har vi tradisjon med "åpning" av jule maten, mens fåreribba damper og skaper godlukt i huset. Sild, spekemat. egg, ost, ja alt man kan ønske seg, sammen med barn og svigerbarn. Også Arnes godteskål blir åpnet, flere kilo med godteri skal fortæres i løpet av julen.

Desserten på julaften er også en gjenganger: Yoghurtsurprise med bær fra egen hage.

Nam nam , jeg gleder meg. Tullen
 
Legg inn en kommentar

Links to this post:

Opprett en link<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?