fredag, mai 05, 2006

100 besøk på 3 dager

I en post den 2. mai stilte vi spørsmål om det var mange som besøkte FHLT Bloggen daglig. Svaret er så absolutt
JA!
I morgentimene i dag, 3 døgn senere passerer vi 100 oppslag i bloggen. Samtidig har vi fått 10 hilsner på den aktuelle posten.
Dette må sies å være så tilfredstillende at vi tør komme med følgende utsagn:
BLOGGEN ER KOMMET FOR Å BLI

Selv om det fra Styrets side sikkert oppfattes som at "Organet er det viktigste medium for å treffe medlemmene", finnes det noen norsklesende surfere der ute blant de 150 mill som vil kunne finne bloggen interessant. For eksempel:
Transplanterte som av en eller annen grunn velger å ikke være medlem av FHLT. Folk i tilknytning til tranplanterte som ikke selv er medlemmer. Pårørende til de som har gitt organ (fordi de er nysjerrig på hvordan "vår" verden er). Elever og studenter som jobber med tema på en eller annen måte. Personer som finner noe interessant på sidene til andre transplanterte eller ventende, og velger å sjekke ut disse linkene, i tillegg til de som bare helt tilfeldig gjør et treff på FHLT og uten å mene det forsker litt på egenhånd.
Dette er bare noen av de som trolig har besøkt FHLTblogging de siste tre dager.

Selv om vi skulle ønske at flere var "tydeligere" brukere og mange som deltok aktivt med kommentarer i Comments feltet, vil det bare være et mindre utvalg av deltakerne som aktivt utøver sin rett til å uttrykke seg.

Årsakene for dette kan være mange:
- mulighetene for å bli "sett"
- føler seg underlegne i kunnskap
- manglende "guts" til å stå for en mening
- teknologisk vegring
- ikke interessert i tema
- tilskuer
- usikker på i hvilken grad dette angår meg
og så videre.

Uansett intil Styret setter foten ned, eller selv overtar mer ansvar for det daglige innholdet (i tillegg til nestleder Harald) vil den nåværende redaksjon prøve å dekke den informasjon som måtte komme rundt vår situasjon, enten vi er medlemmer av FHLT, Venter på Organer, er Pårørende eller har informasjon om TX-Tema som kan distribueres til andre på denne måten.

Fortsett å lese bloggen, spre informasjon om den, og kom gjerne med tips via kommentarfeltet eller emailadressen.

Comments:
Det er ikke så lett å se muligheten for å komme med nye innlegg, sånn som det var på den første som ble startet på Sundvolden. Men jeg regner med at ved å bruke dette feltet, så tar dere saken videre. (Nye saker) Sånn somm dette ser ut blir det jo regnet med at man skal kunn kommentere det som allerede er lagt ut. Nina V.
 
100 besøkende på tre dager kan ikke kalles annet enn bra, så jeg er meget glad for at redaktøren fortsetter. Det er takket være ham at det har godt så bra som det har. Tusen takk til Arne!

Når det gjelder årsakene til at så få velger å kommentere, har jeg en liten følelse av at det er mye "tastaturskrekk" ute og går. Gjennomsnittsalderen i medlemsmasssen er relativt høy og det vil si at det er mange som har liten erfaring med slikt som dette. Det er en ting som vil rette seg med tiden. (Kanskje med litt hjelp fra FHLT?) Når man ser at "naboen" er med går det kanskje lettere? Bortsett fra Harald har jo også styremedlemmene vært fullstendig fraværende. En større aktivitet fra disse og fra de lokale kontaktene med lokal informasjon hadde hjulpet.

Nina W. er inne også på vanskeligheten med å starte nye diskusjoner i Bloggen. men det var nettopp derfor det nå "hvilende" Diskusjonforumet ble startet! Her kunne hver og en starte en ny diskusjon under en del emnegrupper som lett kunne utvides. Dessverre ble det lite brukt og da serveren gikk ned var det ingen hensikt å starte den igjen dersom det ikke var noe konkret ønske om det. Kanskje det er det nå?

Nå håper jeg at styret kjenner sin besøkelsestid og ikke setter foten ned. Derimot kunne det bli en interessant debatt om forholdet styret, "organet", Bloggen, redaktøransvar osv. Jeg håper noen følger opp dette.
 
Jeg har latt meg imponere over FHLTbloggen og kommer til å foreslå noe lignende for "min forening", NFCF.

Bloggen har en mulighet til å være brenn-aktuell på en måte som Organet ikke kan matche.

Om bloggen har styrets velsignelse og får fortsette å ha den friheten den har er det noe alle parter kan dra nytte av.

For å imøtekomme ønske (et veldig godt og viktig ønske) fra Nina V., kan det kanskje gjøres tydeligere hvordan man kommer i kontakt med "redaktøren(e)" for å få et innlegg vurdert.
 
har besøkt bloggen i dag. hb
 
Styret kommer ikke til å sette ned noen fot, men jeg tror ikke at styret hadde hatt kapasitet til å holde det stabilt høye nivået på bloggen som nåværende redaktør klarer. Bloggen er kommet for å bli!!!
 
Legg inn en kommentar

Links to this post:

Opprett en link<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?