fredag, september 14, 2007

Blogredaktøren takker for seg

På Landskonferansen 10. September 2005 tok jeg initiativ til at FHLT skulle etablere en Blog. Bloggens bærende ide ble definert til:
Denne bloggen tar mål av seg å være en kommunikasjonsarena for medlemmene i FHLT og andre som er opptatt av at det bare er noen få som får muligheten til å fortsette livet gjennon organdonasjon. Vi vil presentere hendelser og opplysninger som forhåpentligvis vil være av interesse for medlemmene, pårørende og hos andre interesserte i temaet med spesiell fokus på Lunge og Hjerte. Bloggen vil være åpen for kommentarer fra alle, og vi vil søke å følge opp tema som leserne ønsker.
Det viste seg snart at det ikke var lett å få Kontoret, Styret eller noen av Styremedlemmene til å ta på seg ansvaret med bloggen, og medlemmene var passive eller ville ha et verktøy for mer aktiv kommunikasjon hvor de selv kunne bestemme tema.
Undertegnde tok derfor også initiativ til et Diskusjonsforum som kom på luften en måned senere. Dette verktøyet ble ikke en suksess, og med de erfaringene vår søsterorganisasjon LNT har hatt, kan vi muligens bare være glade for det.

I slutten av året hadde bloggen fått minst en konkurrent i bloggen til RuneE. Noen oppfattet etterhvert at FHLT-bloggen ble Arnes, og i begynnelsen av mai 2006 nullstilte vi telleverket for å finne ut om det overhodet var noen som leser det vi bringer ut på nettet.

Siden da er bloggen besøkt i overkant av 13000 ganger, mens andre blogger med tilknyttede tematikk har henholdsvis over 16000 og 18000 besøk. Jeg anser derfor at FHLT-bloggen har kommet til et veiskille, og legger etter denne blogposten ned vervet som “Redaktør”. Bildet viser en positur jeg gjerne inntar fremover i god forvissning om at dersom det nye Styret i Foreningen for Hjerte Lunge Transplanterte ønsker en levende blog, har de kompetanse til å videreføre bloggen, eller helst fornye kommunikasjonsverktøyene med og blant medlemmene og samfunnet, blant kandidatene til det nye Styret.

Forhåpentlig er ikke Bloggen død, men de siste ord er herved postet av meg.

Comments:
Jeg håper inderlig at det ikke er siste ordet hverken fra Bloggen eller fra Arne (du har nå fremdeles din egen private Blog som jeg regner med fortsetter).

Uansett - du har gjort en kjempejobb som i alle fall undertegnede har hatt stor glede og nytte av. Tusen takk!

Så håper jeg at det nye styret kjenner sin besøkelsestid...
 
Legg inn en kommentar<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?