tirsdag, september 11, 2007

Valgets konsekvenser for Stortinget

De fleste av oss har vel fått med oss at SV er den STORE taperen ved årets lokalvalg. En halvering av stemmene får sikkert betydning for det partiet på mange måter, men å høre partiledelsen ene og alene fokusere på klimasaken, må vel være et utslag av stress og overflatisk analyse.
Hvilken betydning valgresultatene vil ha i de enkelte kommuner kan vi ikke her i bloggen si noe om, men kanskje finnes det FHLT-medlemmer der ute som i kommentarfeltet kan gi meninger om det.

Sett rikspolitisk (antatt stortingsvalg) ville imidlertid gårsdagens valg gitt et ikke-sosialistisk flertall på Løvebakken. Det ene og alene fordi SV ikke etter min mening ikke har fokus på de problemstillinger som angår folk flest.

Finansministerens lekkasje i valginnspurten om utdeling av midler til ymse tiltak:
2 milliarder ekstra skatteinntekter til kommunene
1,7 milliarder friske milliarder til sykehusene
650 millioner kroner ekstra til Enova
100 millioner til bedret redningsberedskap
15 millioner til «Den kulturelle spaserstokken»
10 millioner til satsing på fattige barn
6 millioner til nynorsksatsing
4,7 millioner til vitenskapelig utstyr ved Høgskolen i Bodø
5,2 millioner til mikroteknologisatsingen ved Høgskolen i Vestfold
har tydligvis ikke hatt noen effekt.

Vi var svært glade for de 10.4 mill som skulle gå til styrking av organdonasjon saken. Hva har skjedd. Hvor mye av de 1,7 milliard til sykehusene som faller på oss gjenstår å se. Budsjettet legges frem i oktober. FHLT bør sammen med politisk avdeling i LHL ha stor fokus på hva SV-finansministeren kommer med. Kanskje vil det fortelle mer om hvorfor tilbakegangen skyldes langt andre saker enn manglende interesse for klima som de påstår.

Comments: Legg inn en kommentar

Links to this post:

Opprett en link<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?