torsdag, september 13, 2007

Trodde du at blogging var nymotens?


Svaret på headingen er Nei.

Verdens eldste blog Rec.humor.funny ble grunnlagt samtidig med vår egen forening i 1987.


Historien bak og bloggingens utvikling går på mange måter i takt med utviklingen av Internett fra dens sjel Usenet via Arpanet/Internet.

I mai 2007 fantes det over 71 millioner blogger rundt om i verden, så vi er i godt selskap.

Bloggene dekker forskjellige uttrykk som tekst, foto, video/vlog, musikk/MP3 blog, audio/podcast, etc. og i mange blogger er alle disse media tatt i bruk for å skape et interessant kommunikasjons forum.

Bruk av moderne IT verktøy er så vidt vi har brakt i erfaring ikke det som preger våre medlemmers hverdag. Det er synd, men ikke noe vi får gratis. Dersom vi og ikke minst vår moderorganisasjon LHL ønsker å gjøre noe med dette, må det prioritering og ressurser til. Seniorkurs i IT har vært populært, men kanskje bare for interesserte. IT snakkes det mye om også i skolehverdagen. I dag er ungdomskole elevene helt avhengig av tilgang på IT verktøy for å kunne søke videregående utdanning. For å kunne besvare oppgaver må de også ha tilgang til computere. Om noen år vil stemmegiving ved valg kunne gjøres på nett, og nettstedet Norway.no er utviklet som veiviser til det offentlige Norge. Her har vi også vår egen Min Side

Det er mange blant våre medlemmer som overholdet ikke behersker moderne IT og heller ikke har tilgang til at raskt nok nett (ADSL) for å føle at det blir et nyttig hjelpemiddel. Jeg skulle ønske at FHLT tok opplæring av tillitsmenn / fylkeskontakter og styremedlemmer med på et utviklingsprogram og gjerne støttet investering i utstyr om nødvendig slik at vi ved feiringen av 25 årsjubileet så tilbake på 2007 som da vi virkelig entret den moderne kommunikasjons arena. Her har det nye styret noe å ta fatt på.

Comments:
Godt og betimelig sagt. Vi kan like det eller ikke, men IT (informasjonsteknologien) er kommet for å bli og det må vi forholde hos til. IT er ikke alfa og omega i enhver situasjon og løser slettes ikke alle problemer. Se heller på det som et verktøy som kan lette løsningen av mange oppgaver. Jeg har selv arbeidet med det i over 20 år og hadde ikke kunnet gjøre min jobb uten.

En del oppgaver kan idag vanskelig løses uten IT. Informasjons-innsamling og -spredning er en av dem. FHLT-Blog er er et godt eksempel. Det må imidlertid være lov å si at de styrende organer godt kunne ha benyttet det mer. At det i det hele tatt har fungert så bra som det har kan vi takke Bloggredaktøren for.

Det nye styret har her en oppgave foran seg.
 
Over 20 år.
Jeg skrev mitt første program i maskinkode anno 1967, og med hjelp av Fortran kunne jeg ta "avansert" programmering i bruk på en NCR/GIER (1kb memory) i 1969. Gjennom Cobol og den historiske IBM 360 med 128 kb memory ble mange tusen hullkort lastet inn for å lage de første elektroniske statistikker over Veritas-tonnasjen.
Akk ja. Det var tider det. Nå vil min neste maskin minst ha 2GB hulommelse og 320 GB harddisk.

Det å ha vært med fra gryndertiden bør ikke skremme noen til selv å ta fatt. Det er lettere i dag å få til noe.
Arne
 
Legg inn en kommentar

Links to this post:

Opprett en link<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?