fredag, oktober 20, 2006

Donorkort på en alternativ måte?I forbindelse med blog forberedelsene knyttet til World Day for Organ Donation and Transplantation, kom vi nærmere inn på Fairtransplant som vel kan sammenlignes med vår Stiftelse her hjemme.

Gjennom teksten her kunne vi lese se at en av Fairtransplants samarbeidspartnere "Corner Bank" i Sveits på en av bankens hjemmesider ga et tilbud til å ha "a gift for life"-logoen på sine visa-kort.
Samtidig står det en tekst på baksiden av kortet: Im Falle meines Todes möchte ich, dass Organtransplantation mit meiner Familie besprochen wird'. En klar beskjed om at pårørende er kjent med den dødes vilje til å donere sine organer. Corner Bank er den første sveitsiske bank som tar i bruk logoen som også klart viser at banken støtter saken.

Bloggen har sendt en mail til markedsansvarlig for kort i DNBNor (LHLs bankforbindelse) og henvist til denne blogposten. Kanskje plukker de opp ideen og tar kontakt med Stiftelsen Organdonasjon for å kunne presentere noe tilsvarende i Norge. Vi har også spredt informasjonen til Lederen av Stortingets Helse og Omsorgskommite og Departementet.

Vår jobb her i bloggen er å formidle en ide (i tillegg til Donorkortet og Sylvia Brustads forslag om førerkortoppføring) og dermed kanskje få noe til å skje raskt. Vi vet at lederen for Stiftelsen syns ideen er god.

Comments:
Ingen dum tanke - lykke til!
 
Dette synes jeg var et stort skritt framover, det å få ønsket om organdonasjon informasjonen inn på våre ordinære bankkort er veldig god ide. Veldig bra Arne at du har sendt dette videre i flere retninger.
 
Legg inn en kommentar

Links to this post:

Opprett en link<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?