mandag, mars 20, 2006

Hva jeg anbefaler i Napoli


Hotel Tritone, Amalfi Coast
Originally uploaded by ArneA.
Marit på Kontoret er så heldig å ha en tidligere kollega som nå bor i Napoli. Hun har sendt oss disse tipsene om byen og området rundt. Høres det ikke fint ut?

Her er hva jeg anbefaler i Napoli:

1: ... et besøk på Napolis store slott Palazzo Reale (ligger rett ved den nydelige Piazza Plebiscito og operaen San Carlo). Dette slottet var faktisk kongelig bolig helt frem til 1946. ( På Piazza Plebiscito ligger forresten også Napolis etterligning av Pantheon i Roma, nemlig kirken San Francesco di Paola. Her er det veldig koselig!)

2: ... en rusletur i Via Chiaia (rett ved Piazzetta Trieste e Trento). En kjempesøt gate som også er Napolis mest "elegante" shoppinggate.

3: ... en tur i Museo Archeologico Nazionale, et av verdens fremste museer. Det artigste som er her, er skulpturene, mosaikken og freskene fra Pompeii og Herculaneum.

4: ... ta et glass på Piazzetta Trieste e Trento ved Piazza Plebiscito. Her sitter du midt i smørøyet og kan nyte livet!

5. ... besøke Castel Nuovo (ligger rett ved Palazzo Reale), en gammel festning fra trettenhundretallet, som kan by på fantastisk utsikt (fra de øverste murene), malerier, museum, kapell, triumfbue osv...

6: ... ta funicularen opp til bydelen som heter Vomero. Her kan man kose seg i gatene, og besøke et par av de fineste monumentene i hele Napoli; klosteret San Martino fra 1325 og Castel Sant` Elmo. (Må ikke glemme å nevne at her finner du også byens desidert flotteste utsikt også!)

7. ... shoppe i gaten som heter Via Toledo.

8. ... gå i gatene i området som heter Spaccanapoli. For å oppleve det mest "ekte" i hele Napoli, må du besøke Spaccanapoli, som betyr "delt Napoli" (skille mellom "ny" og "gammel" by. Hit kommer folk fra hele Italia for bla. å kjøpe de berømte julekrybbene. Gaten du må gå inn i fra Via Toledo heter Via Benedetto Croce. Etter å ha gått gjennom dette spennende område som er stappfult av kirker, smale gater, små verksteder, må du ta deg ett glass på den mest sjarmerende piazzaen i byen. Denne heter Piazza Bellini. (Fra arkeologisk museeum går det en gate som heter Via Maria di Costantinopoli. I enden av denne finner du Piazza Bellini.)

9. ... å spise pizza. Pizzaen ble jo som du sikkert vet "oppfunnet" i Napoli. Den mest populære pizzarestauranten i byen er en som heter "da Michele". Denne ligger i Via Cesare Sersale, og det er stort sett alltid lange køer her. Jeg har aldri spist pizzaen til da Michele, men derimot rett over gaten. Her har jeg spist flere ganger, og jeg anbefaler stedet på det varmeste. Stedet heter "La Trianon da Ciro" og adressen er Via Pietro Colletta. Prøv å få bord i 2. etasje, her er det flotte malerier å se på veggene.


Her er hva jeg anbefaler utenfor Napoli:

1. ...ta en titt i krateret på Vesuv. Man kan kjøre med bil nesten helt til toppen. Det tar ca. 20 minutter å gå det siste stykke på beina. Når du kommer opp har du en fantastisk utsikt over hele Napoli, havet, øyene, og kysten nedover mot Sorrento. Man kan gå et stykke langs kraterkanten, ta en titt i "hullet" som er 200 meter dypt og 600 meter i diameter. Det ryker av kraterkantene, så det er artig å se!!

2. ... ta båten til Capri. Det lønner seg å ta ferge (80 minutter) eller hydrofoil (40 minutter) fra havnen som heter Molo Beverello. Her er det flest avganger å velge mellom. Det kan være veldig mye mennesker på Capri i juni, men da kan også båttur til øyene Ischia eller Procida være et kjempegodt alternativ.

3. ... ta en kjøretur langs Amalfikysten. Sies å være en av verdens vakreste kystlinjer, og jeg er helt enig :-)

4. ... besøke Pompeii og Herculaneum. Har du ikke lest boken Pompeii av Robert Harris, anbefaler jeg det før du reiser :-) Jeg har ikke vært i Hercolaneum, kun Pompeii. Fantastisk!!

5. ... Slottet i Caserta. (Kanskje ikke så langt unna der du skal bo??). Slottet ble bygget som et forsøk på å etterligne slottet til Ludvig den 14. i Versailles, og sto ferdig i 1852. Har 1200 rom og er veldig fint, men hagene/parken er enorme.

6. ... ta en tur til byen Sorrento. Dette har vært engelskmennenes ferieparadis i årtier. Byen er kjempesjarmerende. (Ibsen skrev Gjengangere her).

7. ... en reise til "nabolaget" mitt! Her kan jeg anbefale byene Pozzuoli, Bacoli, Baia og de greske ruinene i Cuma.

Et enkelt kart som viser de nevnte stedene i byen finner dere her:
 • Kart - Napoli


 • For dere som vil fortsette internett utforskningen på egen hånd klikk her:
 • Naples Province


 • Comments: Legg inn en kommentar

  Links to this post:

  Opprett en link  << Home

  This page is powered by Blogger. Isn't yours?