lørdag, januar 14, 2006

Kan vi lære noe av LNT

Landsforeningen for Nyrepasienter og Transplanterte (LNT) har en hjemmeside som på mange måter kan vurderes å være bedre enn vår egen. Den har en enkel og oversiktlig layout, og inneholder en rekke viderekoplinger som stort sett dekker det meste av det vi som medlemmer kunne ha bruk for å få informasjon om.

 • Landsforeningen for Nyrepasienter og Transplanterte


 • Vi anbefaler medlemmene i FHLT å ta en titt på denne, og eventuelt gi uttrykk for ønsker i tilknytning til våre egne digitale kommunikasjonsfora.

  Som del av LHL har vi selvfølgelig overordnede føringer som må følges og tilpasses. Vi er imidlertid en ressurssterk forening med levende (i høyeste grad) medlemmer som burde kunne påvirke LHL også i en slik sak. LHL´s hjemmesider har nettopp gjennomgått en forandring (til det bedre). Kanskje gjør denne forandringen det enda lettere å nærme oss den informasjons distribusjonen som sidene til LNT gjør mulig for Styre og kontor.

  Se for eksempel at bladet deres er mulig å lese på nettet:

 • LNT NYTT


 • Kan vi se frem til at Organet foreligger i samme format.

  Comments:
  Hei

  Rent umiddelbart betydelig bedre og medlemsblad i PDF-fprmat er noe jeg har vært for lenge. Støtter fullt ut og det må være enkelt å få til i disse dager der all skriving etc gjøres elektronisk. Skal titte nærmere på det senere, men nå er det tid for en tur ut i stormen...

  MVH
  Rune
   
  Hei

  Jeg har tittet litt nærmere på hjemmesiden til LHT og den virker meget profesjonell - ryddig og oversiktlig uten å "ta av" med for mange unødvendige effekter. Jeg vet ikke om de har hatt profesjonell hjelp, men ser at den er laget i MS Frontpage. Uansett - et godt produkt.

  LNT siste utgave var meget informativt og velredigert. Jeg leste med stor interesse en artikkel om alternative immunsuppressiva (skal nok legge ut en lenke på min egen hjemmeside...). Den slags informasjon er svært verdifull for mennesker i vår situasjon som søker etter opplysninger. Det virket også som om man konsentrerte seg mer om medlemmene ve og vel enn enkelte andre medlemsblader jeg har sett.
  Det var også et bekymret innspill om de levertransplantertes (en liten gruppe)situasjon.

  Nå er det jo langt flere nyretransplanterte enn hjertetransplanterte og bare det tilsier økte ressurser. Men jeg spør i min uvitenhet: tilsvarer LNT vårt LHL eller FHTL eller noe midt i mellom? Dersom det er som LHL synes i alle fall de transplanterte å få en betydelig høyere profil enn FHLT hos LHL. Jeg innbiller meg at bare det å få synliggjort FHLT på LHLs egne sider ville hjelpe godt. Jeg har en mistanke om at Bloggredaktøren vet mer om disse tingene.

  Når jeg først er i gang med å skrive (igjen i min uvitenhet): Finnes det noe samarbeidsforum (offisielt eller uoffisielt) for alle typer organtransplanterte pasienter i Norge?

  MVH
  Rune
   
  Hei

  Veldig hyggelig å få ros fra dere. LNT - Landsforeningen for Nyrepasinter og Transplanterte er en organisasjon med cirka 3000 medlemmer, hvor størsteparten er nyretransplanterte. Men LNT omfatter også levertransplanterte, og vi har i overkant av 50 levertransplanterte medlemmer.

  LNTs nettsider er opprinnelige laget i MS Frontpage. Kjæresten til en medarbeider i sekretariatet utarbeidet design, og vi har fortsatt å bygge sidene over "hans lest".

  Det finnes et samarbeidsforum for alle organtransplanterte gjennom Stiftelsen Organdonasjon, men denne organisasjonen regner jeg med at er kjent også blant FHLTs medlemmer.

  Jeg synes personlig det er et flott initativ dere har tatt med denne bloggen. Det er et flott tillegg til eksisterende offisielle sider for FHLT slik jeg ser det ihvertfall. Jeg vurderer å foreslå noe lignende for LNT. Tror mange som er transplantert, og har vært det en stund savner et sted hvor man kan utveksle informasjon og erfaringer.

  Lykke til videre!

  Mvh
  Tom Næss
  organisasjonskonsulent
  LNT
   
  Hei

  Jeg er først i kveld blitt oppmerksom på kommentaren fra Tom, og jeg tror jeg kan si på vegne av Arne at vi er glade for den positive tilbakemeldingen (Arne er en virkelig entusiast. Vi er selvfølgelig klare over samarbeidet i Organdonasjon, men min tanke som den som skrev de øvrige kommentarene var om det fantes eller var noen interesse for et slags felles, gjerne elektronisk, forum for informasjonsutveksling, påvirkning, sosial kontakt, "whatever", oss transplanterte i mellom. Det er tross alt mer som binder oss sammen enn som skiller oss.

  MVH
  Rune (høyst privat medlem av FHLT)
   
  Legg inn en kommentar

  Links to this post:

  Opprett en link  << Home

  This page is powered by Blogger. Isn't yours?