mandag, oktober 09, 2006

DONASJONSDAGEN 14. oktober 2006


Denne uken kan vi forberede oss på det som skal skje førstkommende lørdag, 14. oktober

Hele Europa står sammen og markerer denne 8. europeiske donasjonsdagen ved hjelp av pasientorganisasjonene. For første gang markeres dagen også i Norge. Vi oppfordrer alle pasientorganisasjonene om å markere denne Europeiske dagen med lokale arrangement.
I Folkets Hus i Oslo blir det arrangert åpent møte på dagen, med bidragsytere fra politikken, fagmiljøet og fra pasientgrupper og pårørende. Ingen påmelding. Gratis adgang.

Programmet for møtet skulle vel gi noe for enhver smak, men alle har selvfølgelig ikke anledning til å reise til Oslo. Lokale aktiviteter er planlagt, og fra den andre bloggen til Truls Zimmer klipper vi
Etter at jeg var i kontakt med vårt lokale apotek har de blitt med på lasset. Vi kommer til å stå i apotekets lokale der vi vil dele ut av de nye donorkort-brosjyrene, snakke med folk som lurer på hva det betyr å stille seg disponibel til donasjon, vise en DVD fra stiftelsen m.m. Flere transplanterte og pårørende i kommunen vil være tilstede og bidra med informasjon fra egen og andres erfaring.

Er dette noe du vil få til i ditt lokalmiljø? Da skal du bare ta kontakt med ditt lokale apotek (som allerede bør ha donorkort i sine lokaler) og høre om de vil ha hjelp til å markere dagen. Materiale får man gratis tilsendt fra Stiftelsen organdonasjon, og det er laget masse nytt materiale bare til denne dagen.

Bor du i Kvinnherad og har lyst til å komme innom å snakke med oss og kanskje få med deg en brosjyre, vil vi være på apoteket 14.oktober fra morgenen av og til apoteket stenger. Har du lyst til å hjelpe oss med utdeling av materiale ta kontakt med undertegnede.


Vi tar gjerne imot informasjon om lignende aktiviteter andre steder rundt om i landet. Bruk linken "kontakt redaksjonen" til høyre på bloggen.

Comments:
For ordens skyld. Dersom det ble litt kort tid på å planlegge Oslo besøk 14.10, avholdes Verdensdagen for Organdonasjon og transplantasjo i Buenos Aires, Argentina den 26. okt.2006 og neste års donasjonsdag i Kuwait
 
Lokal interesse for den europiske donasjonsdagen hos
Innsida.no De internettbasserte nyhetskanalene er kjappe, denne meldingen ble sendt ut av undertegnede klokken 12.43 og allerede 13.35 var den lagt ut på siden til avisen. Flott!
 
Legg inn en kommentar

Links to this post:

Opprett en link<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?